Lidské ostatky podle italských médií našel francouzský horolezec, který následně přivolal pomoc. Montblanský masiv je se svými jedenácti vrcholy vyššími než čtyři tisíce metrů nad mořem nejvyšší hora v západní, i celé Evropě. Představuje tak výzvu pro nadšené horolezce.

Zablokovaná dálnice
Uzavírky i konec prázdnin: cesta od moře se o víkendu opět protáhne

V nedávné době se zde stalo několik vážných incidentů, při kterých zemřeli také turisté z Česka. Mezi dalšími národnostmi byli lidé z Jižní Korei, Ukrajiny a Německa.

Alpské záchranné týmy se zbytky těl nalezených na ledovci Miage pokusily obnovit . „Ledovec se stále posunuje a můžeme říct, že smrt těchto tří lidí nastala někdy kolem roku 1995,“ řekl pro agenturu AFP mluvčí záchranného týmu.

Rotterdam, příprava teroristického činu
Incident v Rotterdamu: policie zatkla muže podezřelého z plánování útoku

Podle italského plátku La Repubblica našel francouzský horolezec společně s těly i peněženku s německým občanským průkazem vydaným v roce 1995 třiadvacetiletému muži. Noviny také citovaly oficiální prohlášení, podle kterého zvyšující se teploty zapříčiní vyšší frekvenci podobných nálezů.

Minulý týden ukázal ustupující ledovec ve Švýcarsku dvě mrtvá těla. Mělo by se jednat o pár, který se před pětasedmdesáti lety v horách ztratil.

Barcelona, teroristický útok
Islamisté na videu oslavují katalánské útoky a hrozí Španělsku dalším terorem