Úlomek, který je dlouhý kolem dvou metrů a je podobný kusu křídla, našli v Saint-André pracovníci firmy, která má na starosti čištění pobřeží. Agentuře to sdělil zdroj vyšetřovacího týmu, který byl pověřen zjištěním původu nálezu.

Podle listu The New York Times francouzský zdroj obeznámený s vyšetřováním uvedl, že jde o vztlakovou klapku z křídla, a to pravděpodobně z Boeingu 777, tedy stejného typu stroje, jenž obstarával let MH370. Podobný názor zastává také americký expert citovaný agenturou AP. Podle něj mají vyšetřující experti na bezpečnost v letectví „vysokou míru jistoty", že nalezená část křídla pochází z Boeingu 777.

Francouzský úřad pro bezpečnost civilního letectví BEA dnes uvedl, že „studuje informace o části letounu nalezené na Réunionu v součinnosti" s malajsijskými a australskými kolegy, ale prý zatím nelze určit, z jakého stroje úlomek pochází.

Boeing 777 letecké společnosti Malaysia Airlines zmizel z radarů loni 8. března. Na jeho palubě bylo 239 lidí, kteří podle všeho zahynuli, když stroj z dosud nejasných příčin nejspíš havaroval a spadl na neznámém místě do moře. Cestující pocházeli ze 14 států, nejvíc bylo Číňanů (153) a Malajsijců (50).

Pátrání po vraku letounu na rozsáhlém prostoru v Indickém oceánu nevedlo k úspěchu.

Réunion, jehož správním střediskem je Saint-Denis, je zámořským departamentem Francie. Ostrov má rozlohu 2512 kilometrů čtverečních a žije na něm kolem 850.000 obyvatel.