Policie v sobotu také na jihu Francie zatkla 14 nezletilců, kteří v převlečení za klauny a vyzbrojeni pistolemi, noži a baseballovými pálkami vylekali obyvatele města Agde. Ve zdejším departementu Hérault se v noci na dnešek na různých místech stali obětí "strašících klaunů" také tři řidiči, kteří podali žaloby na neznámé pachatele. Již v pondělí v tamním městě Marseillan mladík s maskou "agresivního klauna" poškodil na ulici jednomu řidiči auto.

Jev se šíří po Facebooku a objevil se, i když v menší míře, i v oblasti Paříže a na severu země. Například v tamním Pas-de-Calais byl v minulých dnech odsouzen k šesti měsícům podmíněného vězení devatenáctiletý muž, který v převlečení za klauna vyhrožoval kolemjdoucím klackem, který se podobal dlouhému noži.

Jev s útočícími klauny zaznamenaly i Spojené státy a Británie. Podle francouzského tisku se situace může zhoršovat s blížícím se svátkem Halloween, při kterém je běžné se převlékat do kostýmů, které nahánějí strach.

Podle amerických médií napadají zločinci převlečení za klauny a ozbrojení baseballovými pálkami a mačetami obyvatele kalifornského města Bakersfield.