Škola byla okamžitě uzavřena, na místo se dostavily policejní jednotky. Žáci byli evakuováni a autobusy dopraveni do jiné školy poblíž, kde si je vyzvedli rodiče.

Podle policie státu Kentucky začala střelba přibližně v 8:57 východního času. Agresorem je patnáctiletý student, který byl ihned po činu zadržen a obviněn z vraždy a pokusu o vraždu.

Jeho oběťmi se stali dívka, jež zůstala na místě ležet mrtvá, a mladík, který zemřel po převozu do nemocnice. Oběma bylo rovněž 15 let.

Jeden ze studentů popsal chaos ve škole takto: "Zrovna jsem přicházel k budově, když jsem musel uskočit, protože se všichni hrnuli ven na ulici. Zeptal jsem se kamaráda, co se děje. Byl v šoku a stačil mi jen říct, že vevnitř zrovna někdo střílel."

Benton v Kentucky je malé město se čtyřmi tisíci obyvatel. V oblasti funguje jedenáct vzdělávacích ústavů, které během školního roku navštěvuje téměř 5000 studentů.

V Americe jde už o druhé střílení ve škole za poslední dva dny.

Včera ráno zaútočil šestnáctiletý student na návštěvníky kavárny v areálu texaské střední školy Italy High School. Postřelil nezletilou dívku, kterou záchranáři museli transportovat do nemocnice vrtulníkem.

Demonstrace na Haiti
Na Haiti zavřeli americkou ambasádu. Lidé tam zuří kvůli Trumpovi