Pětapadesátiletému muži z Krásné nad Kysucou zase hrozí obvinění za pokus o násilí proti skupině obyvatel. Muž včera večer vyhrožoval své manželce a dceři, že je pozabíjí. Ve vězení přitom byl právě za nebezpečné vyhrožování.

V Staré Turé chytili pro změnu mladého muže (24), který si chtěl z místního nákupního centra odnést láhev s alkoholem. Při dechové zkoušce nadýchal 1,5 promile alkoholu.

Nevěděli, jak se dostanou domů

V České republice řádili první propuštění v Jičíně. Jak informovala policejní mluvčí Hana Klečalová, dva amnestovaní muži, kteří včera opustili brány valdické věznice, skončili již znovu na policejní služebně.

„Dva muži ve věku 27 let se dostali na svobodu krátce před třiadvacátou hodinou. Vzhledem k pozdní noční době přemýšleli, jak se dostanou domů. Nakonec se pěšky vydali do Jičína, kde se v jedné z restaurací řádně posilnili alkoholem. Poté vyrazili do nonstop herny, kde strávili zbytek noci. Krátce po šesté hodině ranní pak oba dva hernu opustili. Jeden z mužů se ale údajně pro něco vrátil.

To ‚něco' byly zřejmě peníze, které odcizil z přihrádky za barem. Jednalo se o částku dva a půl tisíce korun. Barman, který na krádež přišel, okamžitě vše oznámil na policii," uvedla mluvčí. Hlídka následně oba muže zadržela a převezla na policejní služebnu. Odtud byli v dopoledních hodinách po provedených úkonech propuštěni. Policisté navíc zjistili, že se nedaleko uvedené herny zřejmě jeden z mužů pokusil vloupat do osobního vozidla Kia Sportage. Jičínští policisté oba případy nadále prošetřují.

Čtvrteční rvačka na pražském Smíchově

Další z amnestovaných vězňů se dnes dopoledne na pražském Smíchově „připletl" ke rvačce dvou mužů.
Podle Evy Kropáčové z tiskového oddělení policie muž osvobozený prostřednictvím amnestie ale v zločinu figuruje pouze jako svědek. Ve skutečnosti se v herně v ulici Na Bělidle poprali úplně jiní lidé – dva bratři.

VENDULA FIŽOVÁ