Zákazník, který do Čching-taa přijel na dovolenou a v restauraci byl i s rodinou, měl za krevety a další jídla dohromady zaplatit 2700 jüanů. S účtem, který mu vyrazil dech, konfrontoval majitele restaurace, ovšem ten ho upozornil na malou řádku na konci jídelníčku: "Cena výše uvedených mořských plodů je za kus".

Strávník odmítl zaplatit, ale majitel restaurace vytáhl hůl a hrozil, že ho zbije. Na místo byla přivolána policie a po chvíli vyjednávání zákazník souhlasil, že zaplatí 2000 jüanů.

Majitel restaurace, jehož jméno zprávy neuvádějí, později řekl listu Beijing Youth Daily, že tak vysoká cena za krevety odpovídala skutečnosti, že se jednalo o čerstvě ulovené mořské korýše.

Případ zvedl vlnu nesouhlasu na čínském mikroblogovém serveru weibo, kde se "kreveta za 38 jüanů" stala jedním z hlavních témat. Většina diskutujících majitele restaurace kritizuje. "Podvádí lidi a ještě se snaží to omlouvat. Vůbec se nestydí," napsal jeden z účastníků internetové debaty. A další dodal: "Až budu příště jíst v Čching-tau, radši se zeptám, kolik stojí každé zrnko rýže a každá nudle, jinak mi natlučou!"