Silný vítr, který poblíž města Uelzen dosahoval rychlosti přes 100 kilometrů za hodinu, připravil o život padesátiletého muže. Ten zemřel poté, co na jeho auto na parkovišti v obci Holdenstedt spadl strom. Jeho manželka utrpěla lehčí zranění, uvedla agentura Reuters. Do nemocnice byla převezena také těžce zraněná cyklistika, kterou zasáhl taktéž padající strom.

Ilustrační foto.
Dnešek byl nejteplejším dnem roku, večer dorazily bouřky

V obci Alt Isenbüttel zemřela 83letá žena, když narazila se svým vozem do vyvráceného stromu. 

Na některých místech na severu Německa dosahoval vítr dokonce síly orkánu. Doprovázel ho silný déšť a někde i krupobití. Ve východní části země se objevilo i tornádo.

Blesk zasáhl v Berlíně televizní věž

Zdroj: Youtube

Bouřky a popadané stromy přerušily železniční spojení mezi Hamburkem do Hannoverem a do Brém.V reakci na nepřízeň počasí německé dráhy z bezpečnostních důvodů také přerušily trasy z Hamburku a z Hannoveru do Berlína. Tam kvůli bouři odložila start některé letadla.

Obezřetní musely být však i řidiči na dálnicích, a to především v Dolním Sasku. Na dálnici mezi Hamburkem a Hannoverem a Hamburkem a Brémami napadaly stromy.

Přitom čtvrtek byl v Německu podle serveru České televize nejteplejším dnem v roce. Na letišti v Kolíně rtuť teploměru atakovala 37 stupňů Celsia.

Ridiči MHD v Nantes vyrazili do práce kvůli vedru v sukních.
VIDEO: Řidiči v Nantes vyrazili do práce v sukních, kraťasy mít nesmějí