Vraždy a násilí se podle vyšetřovatelů odehrávaly na někdejší hospodářské usedlosti v Bossebornu, který je součástí západoněmeckého města Höxter. Zde zmíněný pár ženy v uplynulých letech věznil a mučil, nejméně dvě pak zavraždil. Policisté vycházejí z toho, že motivem byl mužův požitek ze sadistické moci nad oběťmi. Jeho někdejší žena, která je spoluobviněná, se na násilnostech podle psychoterapeuta Christiana Lüdkeho podílela zřejmě z obavy o svůj život.

Poté, co se případ dostal na veřejnost, se policii přihlásila jistá 51letá žena z Berlína. Ta vypověděla, že páru odpověděla na inzerát a v srpnu 2011 jej na tři týdny navštívila. Protože se pobyt udál bez problémů a konfliktů, navštívila jej na konci téhož roku znova. Na svobodu se pak dostala až v březnu 2012, kdy ji dvojice posadila na vlak domů. Žena tvrdí, že příležitost k útěku neměla a že mlčela kvůli strachu.

Vyšetřovatelé mají podezření, že pár ve svém domě zneužíval i další ženy. Všechny oběti vyhledal přes inzeráty v novinách, podle všeho inzeráty zveřejňoval i v Česku. Obviněný šestačtyřicetiletý muž prý zneužíval i svou partnerku. Muž vinu odmítá a připisuje ji své bývalé ženě. Ta s policií spolupracuje.