Francouzský prezident François Hollande žádal podle izraelského tisku Netanjahua, aby do Paříže na nedělní pochod nejezdil. Hollande prý totiž chtěl, aby se pozornost plně soustředila na vyjádření solidarity s oběťmi teroristických útoků a nebyla odvedena na potenciálně kontroverzní tématu, jakým jsou židovsko-muslimské a izraelsko-palestinské vztahy. Netanjahu se ale rozhodl přesto přijet.

Netanjahu již před příjezdem do Paříže popudil některé francouzské politiky, když krátce před odletem vyzval všechny francouzské Židy, aby po násilnostech proti Židům v posledních letech ve Francii zvážili možnou emigraci do Izraele. „Každý Žid, který se bude chtít vystěhovat do Izraele, tu bude přijat s otevřenou náručí," citovala premiéra média. Francouzský premiér Manuel Valls naproti tomu důrazně prohlásil, že „Francie bez francouzských Židů by už nebyla Francií".

Ve Francii Netanjahu potvrdil dřívější zprávy, že všichni čtyři zastřelení židovští zákazníci košer obchodu budou pohřbeni v Jeruzalémě. Izrael je nejen místem, k němuž směřují jejich modlitby, ale i jejich „domovem", řekl Netanjahu na adresu Židů ve Francii a ostatních evropských zemí.

V Jeruzalémě byly před bezmála třemi roky pohřbeny také oběti tehdejšího teroristického útoku na židovskou školu ve francouzském městě Toulouse. V březnu 2012 tam mladý francouzský islamista Mohamed Merah zastřelil tři židovské děti a rabína.