Podle fanoušků by v muzeu mohlo být umístěno elektrické křeslo, kterému se přezdívá Old Sparky, čili Starý jiskřič, ale také další artefakty, včetně podomácku vyrobených zbraní vězňů.

V USA se podle AP nachází spousta vězeňských muzeí, avšak obvykle v objektech, která již jako věznice nefungují. Muzea ve funkčních věznicích jsou vzácná. Elektrárna v Sing Sing je majetkem věznice, ale je oddělena od 1600 vězňů vysokou zdí se strážními věžemi.

Slávu vězení přineslo i mnoho známých zločinců, kteří zde skončili a v některých případech z něj už nevyšli. Byli mezi nimi i Julius a Ethel Rosenbergovi, kteří byli obviněni ze špionáže a z toho, že předali Sovětskému svazu informace o atomové bombě. Popraveni byli v roce 1953. V roce 1899 se zde také uskutečnila první poprava ženy na elektrickém křesle. Vůbec poslední poprava na elektrickém křesle zde proběhla v roce 1963.

Jedním z vězeňských muzeí ve funkčních věznicích je Angola Museum ve státní věznici v Louisianě. Měsíčně ho navštíví kolem 2600 turistů. Příznivci muzea v Sing Singu odhadují, že by ho mohlo navštívit ročně 250.000 zájemců.