Po těchto volbách je podle něho mnohem více nespokojených lidí než v minulosti. S výsledkem hlasování se vyrovnal, Trumpovo počínání sleduje s rozpaky. „Mám obavy, kolik bude ostudy ve světě." Jako problematický vidí třeba Trumpův přístup k Evropské unii či příliš vstřícný postoj k Rusku. „Obávám se, zda má dost zkušeností. U Hillary Clintonové by byla reprezentace lepší, má dlouholeté zkušenosti."

Češi a Slováci z washingtonského Sokola nemají na Trumpa jednotný názor. „Řekne v rozčilení věci, které ani nemyslí a které nemá v úmyslu provést," řekl Vladimír, který v USA žije 33 let. „Osobně jsem rád, že je Trump prezidentem. Je to člověk, který nemá politickou minulost. A není to politik, který vám poví to, co chcete slyšet, ale neřekne pravdu," vysvětluje.

Osmatřicetiletá Slovenka Martina Kallanová označila loňskou volební kampaň za hodně divokou. Trumpa nazvala nepředvídatelným politikem, nikdo u něho neví, jakým směrem se Amerika teď vydá. „Já doufám, že nesplní nic z toho, co slíbil," dodala. 

Čtěte také: Trump: Amerika bude na prvním místě, vymýtíme terorismus