Třicet tři procent z nich na ni odpovědělo, že Obama, 28 procent že Bush. Za nejlepšího prezidenta od války považuje většina z více než 1400 oslovených Ronalda Reagana, který byl v úřadě v 80. letech po dva mandáty. Billa Clintona za nejúspěšnějšího prezidenta označilo 18 procent dotázaných a zavražděného Johna F. Kennedyho 15 procent.

„Za 69 let americké historie a doby 12 prezidentů se prezident Obama ocitl s prezidentem Bushem na spodní hranici popularity," řekl Tim Malloy z Quinnipiacské univerzity v Connecticutu, jejíž analytické pracoviště průzkum uspořádalo.

Nejhorší hodnocení dostal Obama za ekonomiku, zahraniční politiku, zdravotní systém a řešení terorismu.

Plných 45 procent lidí se domnívá, že Amerika by byla lepší stát, kdyby ji vedl republikánský kandidát voleb z roku 2012 Mitt Romney.

Agentura AFP k průzkumu napsala, že američtí prezidenti často přicházejí o přízeň občanů, ještě když jsou ve funkci, ale po odchodu z Bílého domu ji často znovu získají zpět. To byl případ George Bushe, který byl ke konci svého druhého mandátu velmi neoblíbený, ale v posledních letech si popularitu zase vydobyl zpět. Bill Clinton si udržel přízeň Američanů do konce své vlády a ani pak o ni nepřišel.