Mimo jiné zopakoval, že Maďarsko nedovolí migrantům, aby na jeho území vstupovali bez kontroly. „Tady nebude žádné pronikání přes plot, žádné vzpoury migrantů, podpalování uprchlických táborů nebo pronásledování a okrádání maďarských žen, našich manželek a dcer," prohlásil Orbán.

Podle tiskové agentury MTI rovněž řekl, že dal ministrovi vnitra Sándoru Pintérovi pokyn, že „v případě jakékoli známky takové aktivity, tomu musí být hned v zárodku zabráněno a musí následovat odplata".

Orbán si opět pochválil úspěšnost bariér vybudovaných na hranicích se Srbskem a s Chorvatskem kvůli ochraně před pronikáním do země. Nicméně dodal, že systém tohoto oplocení se musí ještě víc posílit a rozšířit. Zopakoval, že je nutné udělat přípravy i na maďarsko-rumunské hranici. „Musíme být schopni fyzicky chránit" tuto hranici po celé její délce, řekl.

Zároveň uvedl, že ho zaskočilo rozhodnutí Řecka tolerovat „miliony nekontrolovaných lidí" přicházejících z Turecka. „Je rovněž nepochopitelné, proč Řecko přepravuje migranty z ostrovů na pevninu. Řekové porušili schengenskou dohodu (o zóně volného pohybu), ale někteří lidé, například Němci, je brání," podivoval se maďarský premiér.