„Měl by být souzen," řekl novinářům žalobce Muhammad Azhar po krátkém slyšení ve městě Rávalpindí. Během něj Mušaraf vyslechl tři obvinění: z vraždy, spiknutí k vraždě a usnadnění vraždy.

Mušaraf, který před veřejností nevystoupil, všechna tři obvinění odmítl, dodal Azhar. Novináři nebyli do soudní síně vpuštěni.

Soud měl formální obvinění proti Mušarafovi v souvislosti s případem vraždy Bhuttové vznést už několikrát, ale pokaždé ho odložil. Naposledy se tak stalo 6. srpna, kdy bylo obvinění odloženo proto, že se Mušaraf odmítl slyšení zúčastnit z obavy o vlastní bezpečnost, protože dostal výhrůžky smrtí.

Mušaraf, který Pákistánu vládl v letech 1999 až 2008, se do vlasti vrátil letos koncem března po téměř pěti letech z exilu, aby kandidoval ve volbách a „zachránil Pákistán". Volební komise mu ale kandidovat neumožnila a Mušaraf byl zatčen. Od té doby je v domácím vězení ve své luxusní vile na předměstí Islámábádu.

Kromě podílu na vraždě bývalé premiérky je exprezident podezřelý z porušení ústavy a z vlastizrady kvůli tomu, že v roce 2007 odvolal vysoce postavené soudce a vyhlásil výjimečný stav.