Úřady se podle agentury AP obávají, že muž se inspiroval bývalým příslušníkem námořní pěchoty Anthonym Sowellem, kterému soud v roce 2011 uložil za zavraždění jedenácti žen trest smrti.

Ženy zemřely v posledních šesti až deseti dnech. V pátek policie nalezla první z nich v jedné z clevelandských garáží, zbývající dvě pak v sobotu. Jedno z těl bylo na zahradě a druhé ve sklepě prázdného domu. Místa, kde policie mrtvé ženy objevila, byla od sebe vzdálena 90 až 180 metrů.

Policie prozatím příčinu smrti neoznámila. Úřad koronera nicméně uvedl, že těla byla ve „stádiu pokročilého rozkladu". „Z tohoto důvodu bude identifikace a stanovení konečné příčiny smrti trvat několik dní," uvedl úřad.

Policie nevyloučila, že v následujících hodinách objeví další mrtvoly, svůj předpoklad ale nijak nevysvětlila. Starosta předměstí East Cleveland Gary Norton bez dalších podrobností řekl, že policie k takovémuto závěru má řadu důvodů.

Policie v současné době prohledává okolí jednoho domu a také další opuštěné nemovitosti. Místní policejní šéf Ralph Spotts vyzval pátrací čety, aby se měly na pozoru před hnilobným zápachem a aby kontrolovaly plastové pytle. Nalezená těla totiž byla uložena v plodové poloze v několika vrstvách plastových pytlů.

Do prohledávání opuštěných oblastí se na žádost policie zapojili i dobrovolníci. Místní farář Clifford Burns odhadl, že jich je několik stovek. Podle Burnse policie nalezla mrtvé poté, co místní obyvatelé kvůli zápachu přivolali hasiče.

Zadržený 35letý muž, kterého policisté z vražd podezírají, je ve vazbě, ale prozatím obviněn nebyl. Podle AP naznačil, že se inspiroval Sowellem, odsouzeným sériovým vrahem, který uškrtil jedenáct žen.

Sowell podle soudu ženy zabil v letech 2007 až 2009, těla poté skladoval ve svém domě. Policie se o vraždách dozvěděla až potom, co se z domu podařilo utéct jisté ženě, která pak nahlásila, že zde byla znásilněna.

Sowellovi se dařilo vraždy tajit i díky tomu, že si své oběti vybíral mezi drogově závislými, případně z řad někdejších uživatelů drog. Většinu žen uškrtil. Některá těla měla setnutou hlavu a další byla v takové fázi rozkladu, že odborníci nedokázali stanovit přesnou příčinu smrti.