Svědek, kterého BBC popisuje jako Andy, byl ve foyer v aréně a čekal na svou ženu a dceru, když byl odhozen silou výbuchu. Prý to byla scéna "jako z válečného filmu". "Když jsem vstal a podíval se kolem sebe, všude byly jenom těla, odhaduji 20-30 těl. Nemůžu říct, jestli někteří z nich byli mrtví, ale vypadali mrtví," popsal událost.

Exploze na koncertě v Manchesteru
Čeští politici vyjadřují soustrast obětem exploze v Manchesteru

Gary Walker z Leedsu a jeho žena byli jen pár metrů od výbuchu a čekali na své dcery, aby vyšli ven: "Slyšeli jsme poslední píseň a pak najednou byl masivní blesk a pak rána a kouř. Poté jsem cítil bolest v nohou". 

Emma Johnsonová řekla BBC, že ona a její manžel byli v aréně, aby vyzvedli své dcery ve věku 15 a 17 let, které byly na koncertě: "Byla to určitě bomba, byla určitě ve foyer. Stáli jsme na vrcholu schodů a sklo explodovalo - bylo to blízko, tam kde prodávali zboží. Celá budova se otřásla. Potom se objevil výbuch a pak se rozsvítil oheň."

Anne-Marie byla na koncertě se svou 13letou dcerou: "Najednou jste cítili, jak se tato stavba úplně otřásla a … zdálo se, že na vrcholu stadionu a kolem vás je prach. Dnes v noci bylo na místě spousta dětí, snažila jsem se nabídnout moji podporu mnoha děvčatům, která tam byla a která byla hysterická, byla kolem věku mé dcery, ne-li mladší."

Ulice Manchesteru truchlí
Vrah z Manchesteru je Salmán Abádí, britský občan libyjského původu