„Všichni jsme už slyšeli zkazky o vlkovi oblečeném v rouše beránčím. Ukazuje se, že tím rouchem může být lékařský plášť. Nebo se vlk vyklube z krásné ženy,“ řekl deníku Daily Mail okresní prokurátor Tony Rackauckas.

Podle vyšetřovatelů pracovali oba obvinění v páru, přičemž využívali svého vzhledu a kouzla osobnosti, aby ve svých obětech vyvolali falešný pocit bezpečí. Oba se dávali v kalifornských barech do řeči s osamělými ženami, kterým v nestřeženém okamžiku nasypali do pití drogu. Jakmile se na jejich obětech začal projevovat účinek látky, odvedli je obvinění do svého bytu, kde byly ženy následně znásilněny.

Kresba Jacka Rozparovače
Kdo byly oběti Jacka Rozparovače? Pokojské, a ne prostitutky, tvrdí historička

Zatím není jasné, kolik žen Robicheaux znásilnil. „Během domovní prohlídky jsme u obviněných zajistili velké množství videozáznamů. Na většině z nich se objevují nahé ženy, které zcela jasně pozbyly schopnost bránit se sexuálním návrhům obžalovaných. Většina z nich na ně ani není schopna nějak zareagovat,“ doplnil Rackauckas.

Ačkoli se na těchto videozáznamech údajně objevuje více než tisíc různých žen, vyšetřovatelé zatím dokázali pár spojit pouze se dvěma konkrétními případy znásilnění, upozorňuje britský list.

K prvnímu z nich došlo 10. dubna 2016, kdy byla znásilněna žena, která se s párem seznámila v restauraci na Newport Beach. Obvinění ji následně pozvali na lodní party, jež ale nedopadla podle jejích představ. Poté, co žena v důsledku nadměrné konzumace alkoholu odpadla, ji pár doprovodil do svého bytu, kde jí podstrčili další drogy a znásilnili ji. K druhému prokázanému znásilnění došlo přibližně o půl roku později, tedy 2. října 2016, přičemž jeho průběh odpovídal prvnímu případu.

Soud začne 24. října 

Osmatřicetiletý ortoped Grant William Robicheaux a jeho o sedm let mladší partnerka Cerissa Laura Rileyová poprvé stanou před soudem ve středu 24. října. Kromě znásilnění čelí rovněž obvinění z držení velkého množství drog, mimo jiných GHB, extáze, kokainu a psychedelických houbiček.

Kamion se stovkou mrtvol bezcílně putuje Mexikem
Mexické márnice praskají ve švech. Kamion s mrtvolami bezcílně putuje městem

Zatímco muži hrozí až čtyřicet let za mřížemi, v případě ženy je maximem třicetiletý trest. Na seznam Robicheauxových provinění totiž po domovní prohlídce přibylo i nelegální držení dvou poloautomatických pušek a dalších čtyř střelných zbraní.

Oblíbeného lékaře z kalifornské Newport Beach, který lékařskou licenci získal v roce 2009, proslavila účast v reality show Online Dating Rituals of the American Male, připomíná zpravodajský web BBC. Tu v roce 2014 vysílala televizní stanice Bravo.

Zdroj: Youtube

 „Lidé často předpokládají, že sexuální predátoři jsou strašidelní a zanedbaní muži, kteří se schovávají v parku mezi keři, odkud útočí na nic netušící ženy. Naše zkušenost je ale taková, že se tito násilníci objevují ve všech socioekonomických skupinách. A to bez ohledu na to, jakých privilegií se jim dostalo,“ uzavřel Rackauckas.

Mumie vlčího mláděte byla objevená v oblasti Klondike v kanadském Yukonu
Výjimečný nález z Kanady. Těžaři objevili mumii vlčího mláděte z doby ledové