Na tiskové konferenci vyzval Odingu své přívržence, aby zůstali klidní, ale dodal: "Nemám kontrolu nad lidmi". Jeho zástupce Kalonzo Musyoka také vyzval ke klidu, ale řekl, že opozice by mohla volat po nespecifikované "akci".

STÁLICE. Chybět letos opět nebude slavný diplomat Henry Kissinger.
Kdo "zdědí" Islámský stát? Radikální Íránci, míní Henry Kissinger

Policie mezitím použila slzný plyn krátce poté, co Odinga promluvil ke skupině stovky svých příznivců v západním městě Kisumu, kde má největší podporu. 

Ve tři hodiny ráno místního času se na stránkách volební komise objevily předběžné výsledky favorizující Kenyattu s 55,1 procenta hlasů, oproti 44 procentům pro Odingu - což je rezerva téměř 1,4 milionu hlasů při sečtení více než 80 procent volebních místností. Komise později prohlásila, že "vše je v pořádku".

Kenyatta, pětapadesátiletý podnikatel, který se uchází o druhé pětileté období, si držel náskok od počátku sčítání v úterý. Hlasováním vyvrcholila tvrdá kampaň mezi dvěma vedoucími politickými dynastiemi v Keni.

Dvaasedmdesátiletý Odinga, který je bývalý politický vězeň, odmítl výsledky jako "fiktivní" a "falešné". Na noční tiskové konferenci pak uvedl, že podle propočtů jeho strany je favoritem hlasování on.

Útok na vojáky v Paříži
V Paříži útočil zřejmě Alžířan, policie ho postřelila a zatkla