"Vyšetřování je v plném proudu. Jako vždy zjistíme příčiny této nehody i dalších, které se staly tento týden, " uvedl Carter.

Rovněž ve čtvrtek havaroval v Coloradu proudový letoun F-16 amerického vojenského letectva krátce poté, co přeletem pozdravil shromáždění absolventů letecké akademie, na němž promluvil prezident Barack Obama. Pilot se katapultoval. Na zemi nebyl nikdo zraněn a bez vážnější újmy vyvázl i pilot. Jiný stroj elitní vzdušné jednotky amerického vojenského námořnictva Blue Angels se zřítil u města Smyrna nedaleko Nashvillu ve státu Tennessee. Pilot zahynul.

Američtí meteorologové vydali pro tyto dny varování před bleskovými povodněmi pro Texas a Louisianu, které sužují prudké deště. Přívalové srážky rozvodnily rovněž říčku u Fort Hoodu vzdáleného přes 100 kilometrů severně od Austinu. Vůz s vojáky se převrátil při pokusu přejet vodní tok a tři mrtvá těla našel pátrací tým dále po proudu od místa nehody, tři jiné vojáky se podařilo vyprostit živé. Po šesti pohřešovaných se dále pátralo, a to i za pomoci vrtulníků.

Texaský guvernér Greg Abbott vyhlásil ve třech desítkách okresů stav katastrofy.