Tento luxusní hotel najal umělce Alexe Schwedera, aby vytvořil uměleckou instalaci nazvanou „Nácvik na hotel". Jde o pohyblivý hotelový pokoj vybavený nafukovací postelí fungující i jako pohovka a maličkou koupelnou s umyvadlem, sprchou a toaletou. Pokojík se na výsuvném kovovém zařízení zvedá otevřenou střechou dodávky do výšky téměř sedmi metrů.

Stěny a střecha pokoje o rozměrech dva krát tři metry jsou průhledné, což romantikům nabízí v noci ničím nerušený pohled na hvězdy. A pokud si přejí mít soukromí, stačí spustit žaluzie.

Tento hotelový pokoj se bude během následujících týdnů stěhovat na různá parkoviště; stěhování podle jeho tvůrce symbolizuje růst a expanzi společnosti. To, co je dnes parkovištěm, může být zítra hotelem, uvádí Schweder.

Hotelový pokoj byl původně navržen jako interaktivní umělecká instalace na letošní Americké bienále; šestitýdenní festival oslavující umění a kulturu začal 16. července.

Ale hotel Curtis se nakonec rozhodl využít ho i jako skutečný pokoj. Až do 23. srpna si ho mohou vyzkoušet hosté, ovšem pod podmínkou, že jim za balíček obsahující jediné přespání nevadí zaplatit 50.000 dolarů (asi milion korun). Za to dostanou nejen možnost vyzkoušet si spaní na nafukovací posteli pod hvězdami, ale také se zúčastnit večírku v bálovém sále hotelu Curtis či pozdní snídani. A samozřejmě i setkání s Lloydem, hotelovým maskotem robotem, který doprovází hosty do jejich pokojů.