Policie auto na dálnici u dolnorakouského města Sankt Pölten zastavila kvůli tomu, že se jí zdálo přetížené. Řidič se po zastavení dal na útěk a strážci zákona po něm od té doby pátrají.

Mezi lidmi namačkanými v autě bylo 60 Afghánců, 20 Iráčanů a šest Pákistánců. Podle policejního mluvčího byli na cestě bez přestávky dvanáct hodin.

Těhotná žena byla převezena do nemocnice v Sankt Pöltenu, už během cesty zkolabovala. Odkud vyjeli, nechtěli běženci říci. Uvedli jen, že před nástupem do auta šli dlouhou cestu pěšky.

V Turecku při dopravní nehodě zemřelo deset syrských běženců
Nejméně deset syrských běženců dnes zahynulo při dopravní nehodě v provincii Balikesir na severozápadě Turecka. Informovala o tom agentura Anadolu. Zcela přeplněný minibus, v němž cestovalo 40 lidí, narazil do zdi. Mnoho lidí bylo zraněno.

Syřané cestovali do města Ayvalik ležícího na pobřeží Středozemního moře. Mnoho syrských běženců, které z vlasti vyhnala déle než čtyři roky trvající občanská válka, přechází cestou do Evropské unie přes Turecko. V moři nedaleko Ayvaliku leží řecký ostrov Lesbos.