„Zlatý úsvit opakovaně zdůrazňuje nepopíratelný fakt: jedinou potřebou existence postpolitického státu je výběr daní a jejich vyplácení mezinárodním lichvářům. Všechny ostatní projevy státnosti jsou buď neúčinné nebo zcela chybí," tvrdí neonacisté.

To, že Řecko není dostatečně chráněno ani v oblasti obrany, pak dokládají propuštěním obou Čechů, kteří byli v září zatčeni „s extrémně nebezpečným materiálem pro (řeckou) národní bezpečnost v jejich kamerách".

„Je všeobecně známo, že turecká tajná služba opakovaně provádí nábor Evropanů, aby sledovali a zaznamenávali řecká vojenská zařízení," upozorňuje Zlatý úsvit.

„Řecké úřady nakonec jako rukojmí otrockého politického vedení, které dbá zájmů cizáků, přistoupily ke krokům ohrožujícím bezpečnost země ve snaze podlézat mezinárodním věřitelům. Jasně pociťujeme dopady přepuštění naší národní svébytnosti cizím mocnostem. A operetní stát stále v mnoha ohledech škodí zájmům naší země a našeho lidu," píše se v textu.

Extremistická strana stále sílí

Extremistický Zlatý úsvit, který s prohlubující se hospodářskou krizí neustále nabírá na síle, získal v loňských volbách 18 parlamentních křesel. Podle některých průzkumů veřejného mínění by se stal v dalších volbách třetí nejsilnější stranou v zemi.

Řecká justice propustila oba Čechy na kauci s tím, že je stále čeká soud kvůli obrazovým záznamům citlivých vojenských zařízení na ostrově Limnos. Tím, že jim umožnila se dočasně vrátit do vlasti, ale uznala, že pro řeckou národní bezpečnost nepředstavují riziko.