K incidentu došlo v obci Vsevoložsk na východním předměstí Petrohradu. Automobil s dvěma šedesátiletými sestrami se na jedné z křižovatek jen se štěstím vyhnul střetu s divoce jedoucím kabrioletem. Když oba vozy zastavily, Frunza nejprve jednu ženu pěstí srazil k zemi a druhou udeřil do obličeje. Odebral jim klíče od vozu a se svým autem chtěl ujet. V tom mu ale zabránili kolemjdoucí.

V srpnu se dostal na stránky ruského tisku jiný pravoslavný duchovní, děkan moskevského chrámu Ilji Proroka Timofej. Po zběsilé jízdě moskevskými ulicemi havaroval v centru města s vypůjčeným sportovním vozem, který naboural auto jedoucí před ním a do druhého narazil v protisměru. Řidič byl podle svědků opilý, vůz měl maltskou registrační značku.

Vedení pravoslavné církve dalo od Timofeje ruce pryč a sám pop se uchýlil do nemocnice. Kromě odpovědnosti za způsobenou nehodu čelí i dalším obviněním - odmítl totiž po nehodě odběr krve a navíc při sobě neměl písemný souhlas majitele vozidla se zapůjčením, jak to ukládají ruské zákony.