Některá ruská média bezprostředně po katastrofě začala spekulovat, že za pádem stroje by mohl být teroristický útok. Sokolov v neděli sice prohlásil, že vyšetřovatelé prověřují všechny možnosti, dnes ale řekl, že útok teroristů nepatří k hlavním vyšetřovacím verzím.

Letadlo Tu-154, které směřovalo z Moskvy za ruskými vojáky na leteckou základnu Hmímím v syrské provincii Latákíja, se zřítilo do Černého moře krátce po mezipřistání v Soči. Záchranáři na místě neštěstí pokračují v pátrání po obětech a ve vyprošťování trosek.

Čtěte také: V moři u Soči pokračuje hledání obětí, může prý trvat dlouho

Tisková služba ministerstva obrany dnes podle agentury TASS uvedla, že doposud se podařilo najít těla 11 obětí neštěstí. Do pátrání je zapojeno 3500 lidí, včetně 135 potápěčských specialistů, čtyři desítky plavidel, pět vrtulníků, bezpilotní letouny a sedm hlubinných aparátů.

Ministerstvo obrany také vydalo prohlášení, v němž oznámilo, že příbuzní každého vojáka a civilního zaměstnance ministerstva, kteří při neštěstí zahynuli, dostanou odškodné 5,8 milionu rublů (2,5 milionu Kč).

Přečtěte si: U Ruska se zřítilo letadlo, nikdo nepřežil. Na palubě byli Alexandrovci