Mužem, který v únoru 2015 nedaleko Kremlu vypálil smrtící kulku, byl Zaur Dadajev. Bývalý elitní voják jednal s podporou čtyř kompliců. Za svůj čin měli údajně atentátníci slíbenou odměnu ve výši čtvrt milionu dolarů (v přepočtu více než 5,7 milionu korun).

Náměstí Pod kaštany.
Petice: Chceme v Bubenči náměstí Borise Němcova

Vrazi svorně všechna obvinění odmítají. Rozsudek si vyslechli ze skleněné klece mlčky. Ticho přerušil pouze pláč manželky jednoho z odsouzených.

Šestý člen skupiny zemřel při zatýkání v Čečensku. Po vůdci gangu, Ruslanu Muchudinovi, vyšetřovatelé stále pátrají. Předpokládají, že uprchl do zahraničí. Právníci Němcovovy rodiny se nicméně obávají, že jde jen o špičku ledovce: „Skuteční strůjci útoku se nacházejí na vysokých postech," uvedli pro BBC.

Rozstřílená školní budova v Beslanu už k výuce od tragédie neslouží a viditelně chátrá. V tělocvičně, kam většinu rukojmích teroristé shromáždili, vznikl památník (na snímku), kam chodí nejen místní na oběti vzpomínat.
Rusko má vyplatit kompenzace za oběti z Beslanu, rozhodl Evropský soud

Němcov zastával v devadesátých letech úřad ruského vicepremiéra. Později se stal kritikem putinovského režim, mezi hlavní oblasti jeho zájmu byla role Ruska v ukrajinské krizi. Předloni byl na cestě z liberální rozhlasové stanice ve věku 55 let zastřelen. Stal se tak nejznámějším v řadě ruských politiků a žurnalistů, kteří za svou angažovanost v posledních letech zaplatili životem.