"Zaznamenali jsme 470 neautentických účtů s původem v Rusku, ze kterých byly nakupovány reklamy v úhrnu sto padesát tisíc dolarů," uvedl na svém blogu Alex Stamos s tím, že reklamy nastolovaly témata, která rozdělují společnost. "Šlo o otázku držení zbraní, rasové problémy a nepokoje, práva LGBT komunity či problematiku imigrace," upřesnil.  

Robert Mueller.
Trump zpochybnil neutralitu vyšetřovatele, který prověřuje ruský vliv ve volbách

Problematické účty, jejichž aktivita se datovala od června 2015, byly smazány. To vyvolalo i negativní odezvu. Facebook je otevřen všem bez rozdílu národnosti, náboženství, politického přesvědčení, či sexuální orientace, dovolávají si krtici s odkazem na to, že názorového oponenta lze ignorovat, ale rozhodně ne mu zakázat publikování.

Trump musí vysvětlovat

Problémům a podezření čelí členové poradního týmu Donalda Trumpa. Z "nevhodných" styků s Ruskou stranou byl popotahován i prezidentův zeť Jared Kushner či syn Donald jr. 

Ilustrační foto
Jak vyhrát kyberválku? Americkou armádu nabourává Facebook

Objasňování ruského vlivu na prezidentské volby je v kompetenci zvláštního vyšetřovatele Roberta Muellera, jakož čtyř výborů Kongresu USA. Výsledky vyšetřování se očekavají do konce tohoto roku.