Z průzkumu, v němž se měli dotázaní vyjádřit ke kvalitám státníků vládnoucích ve 20. století, vyšel nejlépe Brežněv. Pozitivní názor na jeho éru má 51 procent Rusů, negativní 18 procent. Zhruba stejně odpovídali dotazovaní v obdobném průzkumu v roce 1999.

Stalinovu éru vnímá jako přínosnou 40 procent Rusů, jako zavrženíhodnou 38 procent. Před 17 lety přitom hodnotilo Stalina pozitivně jen 18 procent dotázaných, negativně zato 57 procent. Průzkum potvrdil společenské tendence v Rusku, které směřují ke stále příznivějšímu hodnocení bývalého bolševického diktátora.

První ruský prezident Jelcin a poslední sovětský prezident Gorbačov vyšli z průzkumu špatně. Na Jelcina vzpomíná v dobrém 11 procent Rusů, 68 procent vnímá období jeho vlády negativně. Gorbačov se pozitivně zapsal do vědomí 12 procent dotázaných, negativně do vědomí 67 procent.

Renomé posledního ruského monarchy Mikuláše II. se postupně zlepšuje, vyplývá z průzkumu. V roce 1999 se k němu hlásilo 19 procent Rusů, nyní už 30 procent. Hodnocení Nikity Chruščova, který stál v čele sovětských komunistů v letech 1953 až 1964, zůstává stabilní. Před 17 lety i letos jeho éru označila za přínosnou skoro třetina dotázaných.