„Tommy Arthur byl zabit smrtící injekcí," citovala agentura Reuters mluvčího věznice Boba Hortona. Během popravy prý nedošlo k žádným komplikacím.

Exploze na koncertě v Manchesteru
Útok v Manchesteru: razie pokračují, Británie už opět spolupracuje s USA

Vrah se před výkonem trestu ještě rozloučil se svými dětmi. „Je mi líto, že jsem vás jako otec zklamal. Miluji vás než cokoliv na světě," směřoval svá slova k dcerám.

Arthur byl usvědčen z nájemné vraždy lodníka Troye Wickera, který byl podle vyšetřovatelů chladnokrevně zastřelen ve spánku ve svém domě.

Jeho žena nejprve uvedla, že je přepadl neznámý černoch. Poté ale pod tíhou důkazů svou výpověď změnila. Žena Arthurovi zaplatila deset tisíc dolarů (Asi 235 tisíc korun), aby jejího manžela zabil. Sama Wickerová byla odsouzena na doživotí.

Z vraždy Arthura shledaly vinným tři poroty. První dva verdikty zvrátily odvolací soudy. Po třetím v roce 1991 požádal sám o trest smrti.

Arthur podle americký médií do poslední chvíle trval na své nevinně. Stal se dvanáctým popraveným člověkem v USA v letošním roce, prvním v Alabamě.

Kajínek po propuštění z vězení vyvolává mezi lidmi různé reakce. Jedni jej odsuzují, druzí jej považují za celebritu. Když ve čtvrtek odpoledne s přítelkyní nakupoval v brněnském univerzitním kampusu, lidé se s nim fotili a chtěli autogramy.
Lidé jsou skvělí. Přejí mi a věří, že jsem nevinný, řekl omilostněný Kajínek