Dánský magazín vyšel s 16stránkovou přílohou, 14 stránek je věnováno nedávné dovolené britského prince Williama a jeho manželky Kate ve Francii. Kate je na 14 ze 36 fotografií zachycena, jak se sluní bez horního dílu plavek, napsala agentura AFP.

Dánský magazín avizoval exkluzivní publikaci kontroverzních fotografií ve středu.

„Musíme uspokojit zvědavost svých čtenářů. Koneckonců je pro nás vždy zajímavé, když vévodkyně a budoucí britská královna dobrovolně ukazuje své poprsí na místě, kam lze dohlédnout z veřejné cesty," obhajoval šéfredaktor magazínu Kim Henningsen na internetu rozhodnutí zveřejnit snímky Kate.

První byl francouzský Closer

Ty se tak objevily v evropském tisku už popáté. Jako první s nimi v pátek přišel francouzský časopis Closer. Podřídil se ale úternímu rozhodnutí francouzského soudu, který mu zakázal další dotisky vydaného čísla a nařídil mu odstranit snímky z internetových stránek i z aplikací pro tablety. Výtisky časopisu, které už jsou na stáncích, ale Closer stahovat nemusí.

Musí však zaplatit princi Williamovi a jeho manželce odškodné 5000 eur (123.000 korun). Ve středu jim také odevzdal své digitální nosiče obsahující fotografie polonahé vévodkyně z Cambridge.

Fotografie, které vzbudily pohoršení britské královské rodiny, zveřejnil i tisk v Irsku a Itálii. Fotografie naopak nezveřejnil žádný britský list.