Během kampaně odpůrci evropské integrace protestovali proti přistěhovalcům, volnému pohybu osob a nákladům na britské členství v EU. Jen několik hodin po oznámení výsledků se vůdce protievropské Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP) Nigel Farage distancoval od tvrzení, že 350 milionů liber, jimiž země přispívá do unijní pokladny, může být využito na podporu britského zdravotnictví.

Konzervativní poslanec Daniel Hannan zase připustil, že úroveň přistěhovalectví do Spojeného království může po brexitu zůstat stejná. "Upřímně řečeno, pokud lidé hlasovali v domnění, že bude nulová imigrace z EU, pak budou zklamáni," řekl Hannan. Tábor odpůrců EU přitom jak následky přistěhovalectví, tak i možnost subvencí do zdravotnictví využíval jako klíčovou součást své kampaně.

Hannan řekl BBC, že status lidí ze zemí EU se v Británii nezmění. Nikdo prý neřekl, že v případě odchodu z unie cizinci Spojené království opustí. "Žádáme jedině o přibližnou kontrolu toho, kdo do země přichází a v jakém počtu," řekl poslanec.

Jiný konzervativní poslanec Liam Fox zpochybnil, že by bylo nutné aktivovat padesátý článek Lisabonské smlouvy, který právně stanoví podmínky vystoupení. "Před referendem se namluvila spousta řečí, o nichž bychom se mohli znovu zamyslet. Aktivizace článku 50 je jedna z nich," konstatoval Fox.

Před tímto krokem by podle něj bylo žádoucí věc promyslet. "Vláda by měla zvážit, o co chce vlastně usilovat a v jakém časovém rozpětí," citoval The Guardian konzervativního zastupitele.