Policie totožnost střelce nesdělila a motiv střelby zjišťuje. Podle médií je z jednoho z nejhorších masakrů na amerických školách v dějinách USA podezírán 20letý Adam Lanza. Podle činitelů, na které se odvolává AP, mohl mít mladý muž blíže neupřesněné psychické problémy.

Byl velmi odtažitý

Catherine Ursová, která se zúčastnila pátečního smutečního obřadu v dějišti střelby Newtownu, podle AP uvedla, že její syn podezřelého útočníka a znal a pamatoval si jej kvůli jeho alternativnímu sty­lu.

„Řekl jen, že byl velmi štíhlý, velmi odtažitý," sdělila podle AP.

Lanzův o čtyři roky starší bratr Ryan byl údajně vyslýchán, podle činitelů se ale má za to, že se na masakru nijak nepodílel. Vyšetřovatelům podle nejmenovaných zdrojů AP sdělil, že jeho mladší bratr měl zřejmě psychické problémy. V kontaktu s ním prý nebyl asi od roku 2010.

AP dnes dále uvedla, že Lanza chodil na newtownskou střední školu a v několika zprávách místních médií z posledních let bylo jeho jméno zmíněno mezi studenty s vynikajícími výsledky.

Matka byla údajně zastřelena jinde

Při páteční střelbě na základní škole v Newtownu podle policie na místě zemřelo 18 dětí, šest dospělých a útočník. Dvě další děti zemřely po převozu do nemocnice. Další dospělá oběť byla podle policejního mluvčího Paula Vancea nalezena mrtvá na jiném místě v Newtownu. Podle stanice BBC se má za to, že jde o střelcovu matku Nancy. Tu podle nejmenovaných zdrojů AP útočník zabil a pak dojel v jejím autě ke škole.

Vance uvedl, že ve škole se střílelo ve dvou místnostech. Okolnosti tragické střelby zatím nejsou zcela jasné a další, většinou nepotvrzené informace se vynořují postupně. List The New York Times původně napsal, že útočník vešel do třídy, kde učila jeho matka, zastřelil ji a po ní další děti, než se sám zabil.

Zdroj: Youtube