Podle posledních údajů zabil tajfun 1020 lidí převážně na Mindanau, kde největší škody napáchaly záplavy a sesuvy půdy. Z pohřešovaných lidí zhruba polovinu tvoří rybáři, kteří vypluli na moře navzdory blížícímu se tajfunu. Panují obavy, že mnoho z pohřešovaných je mrtvých. Záchranáři stále nacházejí další mrtvá těla pohřbená pod popadanými stromy, bahnem a troskami.

Je pravděpodobné, že konečná bilance tajfunu Bopha překročí 1268 potvrzených obětí tajfunu Washi, který jižní Filipíny zasáhl v prosinci loňského roku.

Ničivý tajfun

K vysokému počtu obětí tajfunu Bopha přispěla skutečnost, že zasáhl oblast, která je většinou od silných bouří ušetřena; podle meteorologů poslední opravdu silná bouře tu byla zaznamenána v roce 1912, a proto i když vláda vydala varování před blížícím se tajfunem, mnoho obyvatel si nedokázalo představit, že by mohl být tak ničivý. Tajfun Bopha zničil dokonce i některá evakuační střediska.

Téměř dva týdny po tajfunu stále v nouzových útulcích zůstává více než 27.000 lidí. Bouře rovněž způsobila značné škody na infrastruktuře a zemědělství, zničila velké plochy kokosových a banánových plantáží.

Filipíny ročně zasáhne asi 20 silných bouří nebo tajfunů ročně, obvykle převážně během období dešťů, které tu trvá od června do října.