Mylná informace o Manafortově přiznání se objevila na obrazovce během přímého přenosu setkání prezidenta s kongresmany, na němž šéf Bílého domu oznámil zrušení kritizované praxe odebírání dětí přistěhovalcům zatčeným na hranici.

Na chybu prostřednictvím svého twitterového účtu následně upozornil sám Trump. „Podívejte, co právě vypadlo z ABC News. Pravděpodobně to připravili se třinácti rozlícenými demokraty, kteří stojí v čele honu na čarodějnice,“ tweetoval americký prezident.

Paul Manafort.
Bývalý vedoucí Trumpovy kampaně Manafort míří za mříže, hrozí mu 270 let

Televize se za zveřejnění zprávy později omluvila. „Takovou chybu nelze ničím ospravedlnit,“ napsala ve svém prohlášení s tím, že z události vyvodí patřičné důsledky. Zatím však není jasné, jak se zpráva do vysílání dostala, ani kdo ji vyrobil.

Nejedná se přitom o první případ, kdy televize ABC odvysílala lživou zprávu o některém z Trumpových spolupracovníků. Například loni v prosinci zveřejnila informaci, že bývalého poradce Bílého domu Michaela Flynna pověřil během volební kampaně stykem s ruskými činiteli Trump osobně.

Kvůli incidentu byl tehdy na čtyři týdny suspendován elitní investigativní novinář Brian Ross.

Donald Trump na jednání o daňové reformě
Trump vyhlásil anticeny za nejfalešnější média. Zvítězil The New York Times