Incident se stal v Arizoně na jihozápadě USA. Televize živě vysílala záběry policejní honičky pořízené z vrtulníku. Video v jednu chvíli ukazuje motoristu, který v pustině u města Phoenix vyvrávoral z auta, vyběhl na cestu, namířil zbraň na pravou stranu hlavy a podle všeho stiskl kohoutek. Pak padl obličejem k zemi.

Moderátor Shepard Smith poté několikrát vykřikl, aby režie přenos přerušila. Televize záběry přerušila reklamní znělkou a Smith se pak za incident omluvil. „Opravdu jsme to pokazili a všichni se moc omlouváme," řekl podle agentury Reuters divákům. „Nepatřilo to do televize," řekl.

Mluvčí policie ve Phoenixu Tommy Thompson sdělila, že policisté muže pronásledovali poté, co v pátek ukradl vůz, ze kterého zřejmě vystoupil v záběrech. Dotyčný prý v jednu chvíli na policisty i policejní vrtulník střílel, nikdo ale nebyl zraněn. Podezřelý prý zemřel na místě.

Incident okamžitě vyvolal vlnu reakcí na internetu, podle Reuters převážně negativních.

„Jediný důvod, proč se záběry z pronásledování vysílají, je ten, že je možné, že dojde k nehodě. Ukazovat násilí pro násilí není informace," tvrdí komentář k článku na webu Gawker, podle jehož autora je sporné video sice nepříjemnou, ale přesto informací.