"Mám mír v srdci a jsem připraven na další cestu," uvedl odsouzenec před popravou podle agentury Reuters. Letos se stal sedmým popraveným v Texasu a 17. v USA.
Nejvyšší soud odmítl poslední odvolání vězňových právníků, kteří argumentovali, že jejich klient je prý vývojově postižený a neměl by být popraven. Testy prokázaly podprůměrnou inteligenci, stát však argumentoval, že vězeň měl silný důvod, aby zkouška dopadla co nejhůře.

Villegas se přiznal, že v den vražd požil kokain za 200 dolarů (asi 4000 Kč podle současného kurzu) se svou přítelkyní (24), s níž žil v domě jejích rodičů. Když mu matka přítelkyně (51) nařídila, aby opustil dům, zasadil ji kuchyňským nožem desítky ran, než odešel do ložnice, kde zabil obdobným způsobem svou partnerku a jejího tříletého syna. Odjel pak autem oběti a vzal si i televizi, kterou prodal, aby měl na kokain. Prý se chystal předávkovat, ale před policií prchal a dopaden byl až po divoké honičce.

Texas již popravil 515 lidí, což představuje více než třetinový podíl na všech hrdelních trestech v USA od obnovení trestu smrti v roce 1976.