Opoziční vůdce Sutchep Tchaugsuban podle serveru BBC slíbil, že demonstranti se sice voleb neúčastní, ale nebudou je svými akcemi mařit. Nebudou prý lidem bránit v hlasování, demonstrace před volebními místnostmi se ale podle něj uskuteční.

Soud rozhodl, že volební komise může hlasování naplánované na 2. února odložit jen v případě, že s tím bude souhlasit vláda. Ta to dosud odmítala, nyní ale pozdější termín nevylučuje. Klade si však podmínku, aby se voleb zúčastnila opoziční Demokratická strana, která nyní stojí v čele protivládních protestů.

Tchaugsuban účast ve volbách odmítá a prosazuje ustavení nevoleného orgánu, který by stál v čele Thajska a zavedl politické a volební reformy. Volby pro opozici nejsou výhodným řešením, protože by je s největší pravděpodobností opět vyhrála Šinavatrová.

Protivládní nepokoje jsou převážně mírumilovné, občasné násilnosti si ale od listopadu vyžádaly nejméně devět mrtvých a přes 550 zraněných. Opozice obviňuje vládu z korupce a tvrdí, že ji ve skutečnosti z exilu řídí premiérčin bratr Tchaksin Šinavatra, který byl svržen při vojenském převratu v roce 2006.