K tragédii došlo v provincii Krabi, oblíbené plážové destinaci. Několik ozbrojenců vniklo v pondělí pozdě večer do jednoho z domů a uvnitř zajalo rukojmí. Útočníci poté osm lidí včetně dítěte zastřelili. Tři rukojmí zranili, uvedla agentura Reuters.

„Nalezli jsme je dnes ráno u jejich domu. Osm mrtvých a tři zraněné,“ řekl policejní důstojník. Kolik bylo celkem násilníků, zatím úřady neupřesnily. „Myslíme si, že jich bylo pět nebo šest,“ dodal.

V Mississippi spadlo vojenské letadlo.
VIDEO: V USA se zřítil vojenský letoun, zemřelo šestnáct pasažérů

Thajsko je k vlastnictví zbraní benevolentní. Mnoho lidí nosí zbraň pro svou vlastní ochranu. Nicméně takové masové vraždy jsou velmi vzácné. Podle ministra vnitra je v zemi 67 milionů registrovaných střelných zbraní. Na druhou stranu existuje i mnoho neregistrovaných.

Podle údajů univerzity ve Washingtonu bylo Thajsko v roce 2016 na špici z deseti asijských zemí s nejvyšším hlášeným počtem úmrtí střelnou zbraní. Podle studie jsou thajská čísla o padesát procent vyšší než u Filipín, které se na seznamu dostaly na druhé místo.

Jižní Korea chce vybudovat v Soulu muzeum "žen utěšovatelek" - sexuálních otrokyní japonských vojáků z doby druhé světové války
Jižní Korea chystá muzeum válečných sexuálních otrokyní, Japonsko zuří