DiCaprio a ředitel jeho nadace Terry Tamminen se ve středu setkali s Trumpem, jeho týmem a dcerou Ivankou v newyorském mrakodrapu Trump Tower. Herec nastupujícímu prezidentovi představil návrhy na vytvoření pracovních míst v oblasti čisté a obnovitelné energie.

"Náš rozhovor se soustředil na to, jak vytvořit miliony stabilních amerických pracovních míst skrze budování a provozování komerčních společností v oblasti obnovitelné energie," řekl Tamminen po jednání, které trvalo asi půldruhé hodiny. Trump se podle Tamminena o problematiku zajímal a navrhl, aby se příští měsíc opět setkali.

Oscarový herec je zastáncem boje proti změně klimatu a ochráncem volně žijících živočichů, což mimo jiné dokládá jeho nový film Před potopou. Kopii snímku už dříve daroval Ivance a během středečního setkání i Trumpovi. Ten prý slíbil, že se na film podívá.

Setkání mezi Trumpem a DiCapriem se konalo krátce poté, co se začalo spekulovat o jmenování generálního prokurátora státu Oklahoma Scotta Pruitta, který popírá globální změnu klimatu, ředitelem americké vládní Agentury pro ochranu životního prostředí.