Vzkaz obdržela Ivanka Majicová z anglického Brightonu. V noci na dnešek se zpráva v rámci celosvětové sociální sítě dočkala tisícovek přeposlání a reakcí. Uvedla to dnes agentura AP.

Trump, který se připravuje na převzetí moci při páteční inauguraci, přeposílal vzkaz, v němž jistý uživatel sítě napsal, že jeho dcera Ivanka je "skvělá žena se skutečným charakterem a úrovní". Uživatel ale použil spojení na jinou Ivanku a Trump chybu opakoval.

Čtěte také: Evropané mají osud ve svých rukou, vzkázala Merkelová Trumpovi

Majicová neváhala s trochu kousavou odpovědí. "A vy jste muž s ohromnou odpovědností. Doporučuji vám, abyste si dával větší pozor na twitter a abyste věnoval více času seznamování se s okolnostmi klimatických změn," vzkázala Trumpovi, který je velmi aktivní na twitteru a nezdá se být zastáncem omezování výroby kvůli skleníkovým plynům.

Trump v předvolební kampani tvrdil, že globální oteplování je podvod, který si vymyslela Čína, aby poškodila americké hospodářství. Řekl také, že pařížskou klimatickou dohodu vypoví a že bude podporovat průmyslová odvětví, jako je těžba uhlí, ropy a zemního plynu.

Nepřehlédněte: Německý pas otevírá dveře do nejvíce zemí