Poté, co přistál v Bruselu, se Trump setkal s belgickým králem a královnou. Proti jeho přítomnosti ve městě protestovaly tisíce odpůrců.
Trump do Bruselu přiletěl z Vatikánu, kde mu byla udělena krátká soukromá audience u papeže.

Donald Trump
Trump chce snížit příspěvek OSN, ta varuje, že nedokáže pokračovat v práci

Trump již dřív vyjádřil kritiku ostatních zemí NATO, že utrácejí méně na obranu než dohodnutá 2 procenta domácí produkce. Před čtvrtečními schůzkami americký ministr zahraničí Rex Tillerson řekl novinářům, že Trump „opravdu chce přesvědčit členy NATO, aby zvýšili a plně plnili své povinnosti". Dodal: „Myslím, že můžete očekávat, že prezident bude na ně velice tvrdý. Dáváte svůj podíl i pro svou vlastní bezpečnost."

Tillerson také uvedl, že prezident Trump, který byl přesvědčován svými evropskými spojenci, aby podpořil dohodu o klimatu z Paříže, se ještě musí rozhodnout, zda se Spojené státy z dohody vyvážou.

Generální tajemník NATO Jens  Stoltenberg a Donald Trump
NATO přivítá Trumpa v sídle za miliardu eur. Řeč bude o výdajích

Podle všeho Francie a Německo souhlasí s americkým plánem, aby NATO převzalo větší roli v boji proti islamistickým militantům, zejména Islámskému státu (IS), ale obě evropské země trvají na tom, že tento krok je spíš symbolický.

Před cestou do ústředí NATO, kde přednese krátkou řeč, má Trump po setkání s úředníky EU na programu soukromý oběd s novým francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem.

Donald Trump potvrdil v Izraeli tradiční přátelství obou zemí.
Trump prý udělá všechno pro mír na Středním východě