Novináři se na večeři, kterou organizuje asociace korespondentů, sešli, ale ne v sídle hlavy státu, nýbrž v jednom z washingtonských hotelů. „Početná skupina hollywoodských herců a zástupců washingtonských médií se teď vzájemně utěšují v sále hotelu v metropoli. Pokud je úkolem médií být upřímný a mluvit pravdu, pak zasluhují nedostatečnou," řekl hostům na večírku americký prezident.

Německá kancléřka Angela Merkelová s Ivankou Trumpovou na summitu W20 v Berlíně v roce 2017.
Protekční dítě, napadl Ivanku Trumpovou německý ministr Sigmar Gabriel

Podle agentury Reuters obvinil média, že na jeho vládu hledí neobjektivně, „nejsou v obraze" a šíří falešné informace. Protože on za prvních sto dnů plní sliby, které dal Americe v předvolební kampani. A to jeden za druhým.

Trumpa naštvalo, jak většina žurnalistů zhodnotila jeho prvních sto dnů. Výhrady má nejen k domácím novinářům, ale i zahraničním, kteří dokládají, že většinu toho, co plánoval, zatím nesplnil.

Ženy měly na páteční demonstraci v New Yorku ke 100 dnům Trumpova vládnutí jasno. Donald Trump ženy zklamal.
Donald Trump o svých sto dnech: Jsem hodně rychlý, nejrychlejší ze všech

„Mainstreamová (falešná) média odmítají zveřejnit dlouhý seznam našich úspěchů, včetně podpisů 28 exekutivních příkazů, silných hranic a velkého optimismu," vzkázal jako již tradičně přes svůj twitterový účet.

Trump označil svou dosavadní vládu za nejúspěšnější z těch, která v historii USA byla. Za čtrnáct týdnů prý přinesla jeho vláda „zásadní změny". „Moje administrativa věnuje každá jednotlivý den své úsilí velkým občanům této země. Plníme jeden slib za druhým a lidé se z toho upřímně radují," pochlubil se Donald Trump.

Donald Trump při návštěvě CIA.
Trump chce odejít z NAFTA. Největší obchodní dohoda světa možná skončí

Mezi úspěchy, které prezentoval, zařadil obnovu výstavby ropovodu Keystone XL a Dakota Acces, odchod od transpacifické obchodní smlouvy zvýšená bezpečnostní opatření na jižní hranici s Mexikem. Sice se prý ještě nepodařilo vybudovat slibovanou bariéru, ale i tento slib, jak Trump uvedl, bude naplněn. „Svět dostal naši zprávu: Jestliže ilegálně vstoupíte do Spojených států, chytíme vás a deportujeme nebo zavřeme do vězení. My tu zeď postavíme, o tom nikdy nepochybujte," řekl v Harrisburgu.

Zdroj: Youtube