"Kritizujeme prezidenty. Oni zase chtějí kritizovat nás, to je v pořádku," řekl Wallace v nedělním pořadu Fox & Friends. "Když ale řekl, že média falešných zpráv nejsou jeho nepřítelem, ale nepřítelem amerického lidu, tak podle mě překročil čáru," dodal.

Čtěte také: Vysoký úředník kritizoval Trumpa, okamžitě byl propuštěn z úřadu

Moderátoři během vysílání připomenuli Trumpovo prohlášení, že s médii bojovali i prezidenti Thomas Jefferson či Abraham Lincoln. K tomu Wallace poznamenal, že Jefferson jednou napsal, že kdyby si měl vybrat vládu bez novin, nebo noviny bez vlády, zvolil by bez jakéhokoli váhání to druhé.

"Kontext je důležitý. Všichni prezidenti bojují s médii, ale Trump zašel příliš daleko, když z nich udělal nepřítele," řekl Wallace.

Trumpovy vztahy s novináři jsou dlouhodobě vyhrocené, již během prezidentské kampaně žurnalistům dával za vinu, že proti němu vytahují pouze špínu a smyšlené kauzy. V sobotu na Floridě pak v projevu ke svým příznivcům opět na média zaútočil s tím, že šíří falešné zprávy a že jsou součástí zkorumpovaného systému. O den dříve pak na twitteru označil média vydávající falešné zprávy za nepřítele Američanů. Lži podle jeho tweetu šíří listy The New York Times a televize NBC News, ABC, CBS a CNN.

Americký ministr obrany James Mattis v nedělním rozhovoru s novináři prohlásil, že tisk za nepřítele nepovažuje a že s ním osobně žádné problémy nemá.

Nepřehlédněte: Trump vzkazuje Evropě: Jsme spojenci