Zmatek vyvolal alarm, který se z neznámých důvodů spustil v domě nedaleko místa, kde se policie připravovala k zásahu. Potenciální hrozbu se vydalo prověřit několik členů národní gardy. V domě narazili na dva muže v civilu, což však byli členové speciálních jednotek, kteří předtím sledovali jiný objekt a také je přivolal zvuk alarmu.

Národní garda považovala dva muže za zloděje a pokusila se je zadržet, načež těm přišli na pomoc kolegové ze zálohy. Při následné přestřelce přišli o život dva členové národní gardy, dva policisté v civilu a jeden člen speciálních jednotek.

"Včera v noci se odehrála nevýslovná tragédie, při níž zahynulo pět policistů," napsal dnes na facebooku poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Heraščenko. Ukrajinské úřady incident vyšetřují.

Nedorozumění mezi policisty umožnilo třem skutečným zlodějům ujet v autech do Kyjeva. Zde byli podle deníku Kyiv Post zadrženi a nyní by měli čelit obviněním z řady trestných činů. "Policie zadržela tři podezřelé a zabavila jim střelné zbraně. Budou postaveni před soud," uvedlo na svých stránkách ukrajinské ministerstvo vnitra.