„Velmi silný výbuch. Slyšet je to i v centru města (…) Sype se sklo z oken. Zase výbuch," citovala agentura Unian nejmenovaného místního obyvatele. Podle očitých svědků prý separatisté ostřelují kontrolní stanoviště Národní gardy a jeden z povstaleckých velitelů byl prý přepraven do nemocnice těžce zraněný.

Údaje o ztrátách z nočních bojů dosud nejsou k dispozici. Ještě dříve samozvaný starosta Slavjanska Vjačeslav Ponomarjov podle agentury ITAR-TASS vyčíslil ztráty vládních sil během tažení proti povstalcům na 650 lidí, počítaje v to zabité, raněné a zajaté, a to včetně 285 extrémistů z Pravého sektoru, zmobilizovaných do Národní gardy, 120 ukrajinských žoldnéřů ze speciálních praporů Dněpr a Azov, 90 příslušníků tajné služby SBU, 40 výsadkářů a dvou desítek policistů. Ztráty prý utrpěli i zahraniční žoldnéři: šest mužů prý ztratila polská firma ASBS Othago, 14 americká Greystone a padesátku americká firma Academi, dříve známá jako Blackwater. Americká zpravodajská služba CIA a Federální úřad pro vyšetřování (FBI) podle starosty údajně přišly o 25 pracovníků, včetně 13 mrtvých. Kyjev také ztratil osm vrtulníků, tři houfnice, šest obrněných transportérů a čtyři bojová vozidla pěchoty.

Ztráty povstalců od 2. do 12. května naopak činily údajně jen „osm mrtvých a tři zraněné", řekl Ponomarjov s tím, že do ztrát nezahrnul zabité civilisty.

Kyjev podle médií přiznává 21 padlých a 65 zraněných.

Zástupce generálního tajemníka OSN pro lidská práva Ivan Šimonović v pátek uvedl, že ukrajinský konflikt si podle odhadu už vyžádal na 250 životů, z toho 127 od zahájení operace ukrajinských vládních jednotek proti proruským separatistům na východě země. Kromě toho je nyní v zajetí nejméně 49 lidí a desítky osob jsou nezvěstné.