„Našlo se řešení mezi dvěma uvažovanými eventualitami: Itálií a Německem. Neřeknu ale které," citoval právníka deník La Stampa. Podle Giachiniho jde o uspokojivý závěr, zdůraznil ale, že žádné další podrobnosti médiím nesdělí. Připustil také, že uložení ostatků se nebude konat v Římě ani v jeho okolí, protože to místní samospráva už dříve zakázala.

Agentura AFP s jistotou tvrdí, že ostatky válečného zločince spočinou v Itálii. Advokát jí to řekl na přímý dotaz, ačkoli ve svém vyjádření pro agenturu ANSA už později tak jednoznačný nebyl a trval na tom, že ve hře je jak Itálie, tak Německo.

Německá ambasáda v Římě uvedla, že od Giachiniho žádnou žádost o povolení pohřbu oficiální cestou nedostala.

Priebke zemřel 11. října ve věku 100 let v Římě, kde si odpykával doživotní trest za válečné zločiny. Podle rozhodnutí soudu byl jedním ze strůjců brutálního masakru civilistů v Ardeatinských jeskyních poblíž Říma v březnu 1944, kde nacisté povraždili 335 civilních rukojmí.

Po jeho smrti se rozhořely spory o to, kde bude pohřben. Ostatky odmítla přijmout Argentina, kde Priebke dlouho žil. Kvůli protestům obyvatel byly jeho ostatky po úterním pohřebním obřadu převezeny na vojenské letiště Pratica di Mare poblíž italské metropole, kde jsou dosud. Úřady se zejména obávají, aby se hrob nestal poutním místem pro neonacisty, proto zřejmě jeho přesné místo zůstane i nadále tajné.