O hvězdné volební dvojici Obama – Clintonová se spekuluje mezi Američany již několik měsíců. Až nyní ale začíná dostávat reálné obrysy, přestože oba kandidáti označili tuto hypotézu za předčasnou.

Výhody kandidátky „dva v jednom“ jsou zřejmé: vedení demokratické strany věří, že by znovu sjednotila rozpolcenou voličskou základnu a zajistila by největší šance na úspěch v souboji s republikánem Johnem McCainem.

"Čas Hillary přijde"

Magazín Time ve čtvrtek informoval, že s myšlenkou umístění Hillary na druhé místo koketuje i bývalý prezident Spojených států Bill Clinton.
Podle něj by funkce viceprezidentky byla pro jeho ženu v tuto chvíli ideální – mohla by se částečně věnovat svým senátorským povinnostem v New Yorku a zároveň by si „připravila cestu“ do Bílého domu v příštích volbách v roce 2016.

„Pokud Hillary nezíská nominaci, potom ji chce (Bill) vidět na druhé pozici,“ uvedl pro list The New York Times blízký přítel Clintonových.

Šéf kampaně Hillary popřel, že by došlo k setkání Billa Clintona s představiteli Obamova týmu.

Známí bývalého prezidenta ale uvedli, že by se v blízké době měla nad tímto tématem sejít sama Hillary s Barackem Obamou, pravděpodobným vítězem demokratického klání.

„Nebudu se vyjadřovat k otázkám o viceprezidentském postu, když jsem ještě nevyhrál nominaci,“ řekl Obama s tím, že chce zatím udržet jména případných adeptů v tajnosti.