Agresor poblíž Tržního náměstí zranil sedm lidí a dva ubodal k smrti. Místní úřady nabádají veřejnost, aby se vyhnula centru města. Na místě stále zasahují záchranáři. Policie zpřísnila ostrahu veřejných míst po celé zemi a pátrá po dalších podezřelých.

Svědci popsali na událost na sociálních sítích jako teroristický čin. „Bylo to opravdu strašné. Seděli jsme na zahrádce poblíž náměstí a najednou začala jedna žena příšerně křičet. Před ní se zjevil muž s obřím nožem, jímž bodal do lidí,"popsal událost čtyřiačtyřicetiletý Švéd Kent Svensson pro CNN.

Moussa Oukabir, jehož policie podezřívá z řízení dodávky použité při teroristickém útoku
Španělé zatkli čtvrtého podezřelého, řidič dodávky ale stále utíká

Mnoho emocí vzbudlo i video, které zachycuje panický útěk kolemjdoucích. Mnozí totiž nabyli dojmu, že prchající volali "Alláh je velký." Ve skutečnosti křičeli "Dávejte si pozor!", což ve finštině zní trochu podobně.

Zdroj: Youtube

Přímořské Turku na jihozápadě země je nejstarším městem ve Finsku. Žijí v něm početné přistěhovalecké menšiny, především z Ruska, Iráku, Íránu, Albánie a Somálska. Finsko nicméně přesné údaje o etnickém a náboženském složení obyvatelstva neshromažďuje.