Pády budov, které se kvůli přetížení lidmi nebo stroji a kvůli nedodržení stavebních předpisů řítí k zemi, nejsou v jihovýchodní Asii ničím neobvyklým. Projektanti se nedrží předpisů a zákonů, stavitelé používají nekvalitní nebo staré a použité materiály anebo zatěžují objekty dalšími nepovolenými nástavbami.

Rám Náth Kóvind
Indie má nového prezidenta, teprve druhého z nejnižší kasty

Two wings of Saidarshan building, Gr + 4 structure collapses at LBS Road, Ghatkopar (W). Many feared trapped.@IndianExpress pic.twitter.com/qubC90kxo9

Čtrnácti jednotkám hasičů a dalším oddílům policie se zatím podařilo vyprostit dvanáct lidí, dalších až čtyřicet by mělo být v sutinách domu. V něm byl domov pro seniory, v kritickém okamžiku tam ale žádní staří lidé nebyli. Ve zřícené budově ale žilo několik dalších rodin.

Hlášení o neštěstí obdržela policie dnes dopoledne v 10.43 indického času Mezi osmi oběťmi je šest žen.

Havárie autobusu v Indii
V Indii se zřítil autobus do rokle, nejméně třicet mrtvých

Budova patří Shitapovi, šéfovi politické strany Shiv Sena, která byla založena v roce 1966 právě v Bombaji. Shitap provozoval seniorské zařízení v přízemí budovy. Jak prohlásil předseda infického Kongresu, odpovědnost za nehodu padá na politikova bedra. Shitapa se zatím nepodařilo kontaktovat, je možné, že pod troskami zůstal i on.