Zraněním podlehl v nemocnici také Radžhův náměstek a švagr prezidenta Bašára Asada Ásif Šaukat. Mezi „vážně zraněnými" jsou podle dostupných zpráv i ministr vnitra generál Muhammad Ibráhím Šaar a šéf rozvědky Hišám Bachtjár. Atentátníkem byl údajně bodyguard z blízkého okruhu prezidenta Bašára Asada, oznámila agentura Reuters s odvoláním na nejmenovaný bezpečnostní zdroj.

Státní televize později uvedla, že ministr vnitra Šaar je naživu a jeho stav je „stabilizovaný". Reagovala tak na zprávy některých arabských televizí, které ohlásily Šaarovu smrt. Upřesnila rovněž, že šéf rozvědky Bachtjár podstupuje v nemocnici operační zákrok.

Terčem útoku byla budova národní bezpečnosti ve čtvrti Ravda v době schůzky kabinetních ministrů a vysokých bezpečnostních činitelů. Podle televize šlo o čin sebevražedného atentátníka, opoziční zdroje hovoří o výbuchu nálože v autě.

Agentura DPA informovala o pěti mrtvých a dalších zraněných, většinou z řad bezpečnostních pracovníků a jejich rodinných příslušníků.

V čele resortu národní bezpečnosti stojí generál Hišám Ichtijar, o němž zatím není známo, zda se v budově v době útoku nacházel.

Jednasedmdesátiletý Ichtijar je klíčovou postavou režimních represí proti povstání, které vypuklo v Sýrii v březnu 2011 a vyžádalo si od té doby už kolem 17.000 obětí. Ichtijar figuruje od loňského května na seznamu osob, na které uvalila sankce Evropská unie.