Důvodně podezřelý mladík byl zadržen na jihu Londýna ve čtvrti Thornton Heath pět minut po půlnoci poté, co na něj policie vydala zatykač.

Další zadržení

  • V sobotu ráno byl v doverském přístavu zajištěn osmnáctiletý mladík, podle policie jde o iráckého sirotka, který byl v Británii v pěstounské péči od patnácti let. Pěstouni Penelope a Roland Jonesovi dostali od královny řád za pomoc dětem a rodičům, když se během čtyřiceti let postarali o 300 dětí, včetně osmi uprchlíků. 
  • V sobotu těsně před půlnocí v Hounslow na západním předměstí Londýna zadržen jednadvacetiletý Yahya Faroukh, jenž v roce 2012 opustil syrský Damašek a do Británie se dostal přes Itálii a Francii. Farroukh měl vazbu na pěstouny Jonesovy měl i Farroukh, podle jeho Facebooku byl ve spojení s Penelope. 
  • V úterý byl ve waleském Newportu zadržen pětadvacetiletý muž, pravděpodobně blízkovýchodního původu.
  • Rovnež v Newportu byli zatčeni dva muži, zřejmě Arabové, staří 30 a 48 let.

Incident v Londýně

Při atentátu z pátku 15. září vybuchla nálož ukrytá v chladící tašce ve vagónu metra u stanice Parsons Green a zranila 29 lidí. Nikdo nebyl zraněn vážně. Podomáckou bombu vyrobenou z látky triaceton triperoxyd (TATP) se teroristům zřejmě nepodařilo správně odpálit.

Británie vyhlásila nejvyšší stupeň ohrožení, hlídkující policisty střídá armáda
Výbuch v metru: Britové zadrželi podezřelého, ulice hlídá armáda

Šlo už o pátý teroristický útok v Británii, k němuž se přihlásil Islámský stát. Militantní islamisté spáchali i předchozí dva londýnské útoky, při nichž použili vozidla najíždějící do lidí, a bombový útok na koncertu v Manchesteru.